
روایت بانوی سیستانی که ایدههایش را از آموزههای اسلامی گرفت
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، معصومه صابکی، کارآفرین و راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان زهک است که با تحصیلات عالیه در علوم قرآنی، سعی کرده است تا علم و معرفت را با هنر دستانش درآمیزد و آثاری هنری خلق کند.
راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان زهک بیان کرد: تحصیلات من در رشته علوم قرآنی بوده و اگرچه در کودکی، از نزدیک با هنرهای سنتی بانوان سیستان تماس داشتهام، اما هیچگاه بطور جدی به آن فکر نمیکردم.
وی افزود: در دوران تحصیل، در یک همایش که ویژه طلاب با موضوع کسبوکار و اهمیت اشتغال و مسائل اقتصادی در اسلام، در مشهد برگزار میشد شرکت کردم که تاثیر زیادی روی من داشت و این جرقه در ذهنم ایجاد شد که به موضوع کارآفرینی و بهخصوص ایجاد اشتغال برای بانوان روستایم ورود کنم.
صابکی اظهار کرد: بعد از فارغالتحصیلی، بحث اشتغال بانوان روستا با توجه به ظرفیتهای منطقه را با جدیت بیشتری دنبال کردم و سبب شد تا به سراغ هنرهای بومی این خطه از قبیل حوله بافی و پارچه بافی، سوزندوزی و خامه دوزی بروم.
وی گفت: حولهبافی و پارچه بافی از هنرهای قدیمی بانوان سیستان است، از سوی دیگر نیاز به امکانات خاصی هم ندارد؛ با یک دستگاه ساده بافندگی، در صورتی که مواد اولیه فراهم شود، میتوان در خانه هم این کار را راهاندازی کرد.
این بانوی کارآفرین سیستانی بیان کرد: با توجه به وضیعت خشکسالی منطقه، روی آوردن به هنرهای دستی و اشتغال جایگزینی که وابسته به آب نباشد، بسیار ضروری است.
وی گفت: روستاهای سیستان، بانوان هنرمند بسیاری دارند که متاسفانه به دلیل خشکسالی چندین ساله، در وضعیت معیشتی مناسبی بسر نمیبرند و عمدتا تحت پوشش کمیته امداد هستند، بنابراین ایجاد اشتغال برای این عزیزان، اهمیت فوقالعادهای پیدا میکند.
صابکی اظهار کرد: در حال حاضر، با کمک بانوان روستای خواجهاحمد زهک، در سه حوزه خامه دوزی، سوزندوزی و پارچه دستباف، تولید محصول میکنیم و علاوه بر آن، دورههای آموزشی نیز بطور مرتب برای بانوان برگزار میشود.
وی افزود: بنده اولین بانوی سیستانی دریافت کننده نشان مردمی استقلال در منطقه هستم؛ علاوه بر همکاری با کمیته امداد به عنوان راهبر شغلی و کار آفرین، به عنوان مسئول کمیته اشتغال فرمانداری شهرستان زهک نیز فعالیت دارم.
راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان زهک گفت: جهت عرضه منسجم وهدفمند تولیدات، به فکر ثبت نشان تجاری افتادم که در حال حاضر تولیدات را با نام تجاری سورجان و خوشه به بازار عرضه میکنم.
صابکی بیان کرد: مشکلی که عمدتاَ با آن روبهرو هستیم، بحث تهیه مواد اولیه و از سوی دیگر، بازار فروش است، که انشاءالله بتوان با حمایتهای کمیته امداد، این چالشها نیز رفع شود.