کارآفرینی بانوی سراوانی با استفاده از هنر سنتی بلوچستان

کد :
58470
آخرین به روزرسانی :
18 خرداد 1402 - 07:32

از پیشنهاد صفحه «کارآفرینی بانوی سراوانی با استفاده از هنر سنتی بلوچستان» به دیگران متشکریم.

Enter the email address of the recipient.
HTML is not allowed in this field.
دسته بندی
اشتغال و خودکفایی

کارآفرینی بانوی سراوانی با استفاده از هنر سنتی بلوچستان

راهبر شغلی کمیته امداد سراوان گفت: آنچه برای من اهمیت دارد، جنبه کارآفرینی، به خصوص برای بانوان است و هنرهای سنتی ظرفیت بالایی برای اشتغالزایی بانوان دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، سوزن‌دوزی، هنر دست زنان بلوچی است که از کودکی این هنر را از مادران خود آموخته‌اند و از آن برای تزئین انواع لباس، رومیزی، کیف و غیره استفاده می‌کنند.

زیتون حسین‌بر، یکی از این زنان بلوچ است که علاوه بر دانش‌اندوزی و فارغ‌التحصیل شدن در رشته زبان و ادبیات فارسی، هنر سوزن‌دوزی را نیز آموخته و با کمک آن، برای خود و ده‌ها بانوی دیگر اشتغال‌آفرینی کرده است.

این راهبر شغلی کمیته امداد سیستان‌وبلوچستان اظهار کرد: سوزن دوزی و پلیوار دوزی، به ویژه با دوخت اصیل و ظریف آن، میراث ماندگار مردم سراوان است که امروزه بار دیگر احیا شده و مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: در ابتدا گمان نمی‌کردم که کارهایم این قدر مورد استقبال قرار گیرد و برای سرگرمی کار می‌کردم، اما وقتی استقبال اطرافیان را دیدم، این شجاعت و اعتماد به نفس در من به وجود آمد که بتوانم سفارش قبول کنم.

حسین‌بر بیان کرد: وقتی تعداد سفارش‌ها زیاد شد، تصمیم گرفتم بانوان دیگری را هم در کنار خودم آموزش دهم تا آنان نیز بتوانند از این هنر ظریف و زیبا، به درآمدزایی و خودکفایی برسند.

وی افزود: من به نقش زنان در اقتصاد خانواده باور دارم و معتقدم که زنان باید بتوانند از هنر و توانایی خود در مسیر خودکفایی استفاده کنند. بنابراین وقتی اشتیاق اطرافیان برای فراگیری این هنر را دیدم، به این فکر افتادم که کارگاه کوچکی برپا کنم و به زنان، آموزش دهم.

راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان سراوان اظهار کرد: در حال حاضر 30 بانوی کارآموز در کارگاه خودم مشغول به کار هستند و تعداد بسیار بیشتری نیز پس از فراگیری این هنر، خودشان کارگاه تاسیس کرده و درآمد کسب می‌کنند.

وی گفت: برای راه‌اندازی کسب و کار از طریق سوزن‌دوزی، تمام آن چیزی که نیاز داریم، نخ وسوزن است؛ در برخی موارد لازم است که چرخ خیاطی ویژه یا گلدوزی نیز درکنارش باشد.

حسین‌بر بیان کرد: آنچه برای من اهمیت دارد، جنبه کارآفرینی است و به ویژه به فکر زنان و دخترانی هستم که علی‌رغم نیاز مالی و زندگی بدون سرپرست، در خانه نشسته‌اند و نمی‌توانند روی پای خودشان بایستند، در حالی که هنرهای سنتی ظرفیت بالایی برای اشتغالزایی بانوان دارند.

راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان سراوان افزود: بنده به همراه مادرم، در کنار سوزن‌دوزی، یک فروشگاه خرازی هم داریم که تصمیم دارم آن را توسعه دهم تا افراد بیشتری مشغول کارشوند.

X
می‌خواهم کمک کنم (واریز آنلاین)